6 Şubat 2013 Çarşamba

John Mellencamp'in Stephen King ile imtihanı


        JOHN MELLENCAMP'in STEPHEN KING ile imtihanı

       2013 yılının belki de en çok beklenen ürünlerinden birisi de John Mellencamp’in Stephen King ile ortaklaşa giriştiği ve bir ölüm hikayesini gizemli bir şekilde müzikal açıdan anlatılması olacak. Rock ve folk sanatçısı ve aynı zamanda da sıkı bir aktivist olan John Mellencamp, Amerikan’ın edebi değerlerine ve geleneksel folk sanatçılarına sahip çıktığı gibi bu sefer de korku romanı yazarı Stephen King ile iş birliğine gidiyor. Mellencamp şarkılarında hikaye anlatmasını çok sever. Onun için ölüm, aşk, ayrılık, özgürlük, yollar, terkedilmiş kırık hayatlar gibi insana ait bütün duygular şarkı sözlerinin ve kendi beyninin süzgecinden mutlaka geçmiştir. Stephen King ile böylesine etkileyici bir hikayede buluşmak onun için zor olmasa gerek, aksine kendisine çok tanıdık gelen gizemli bu hikâyeleri son iki albümündeki şarkı sözlerinden de tanıyorduk. “The Ghost Brothers of Darkland County” adını taşıyan projede ana hikâye Stephen King’e ait, şarkıların sözlerini ve bestelerini ise John Mellencamp kendisi üstleniyor. 

          Bu projede ayrıca çok önemli bir nokta var ki bu da albümün müzikal yönetmenidir. T-Bone Burnett ismi belki kimilerimize yabancı gelecektir fakat kendisi usta bir blues/folk müzisyeni, ayrıca Coen Kardeşler filmlerine soundtrack hazırlayan isimlerin de başında geliyor. Burnett ayrıca son 2 Mellencamp albümünün de prodüktörüydü ve bu sebeple kendisi bu müzikal çalışma için onu uygun gördü. Kendisi bu proje için biçilmez kaftan. Geçmiş yıllar içerisinde onu bu denli ciddi albümlerde işin altından ustaca kalkmasından tanıyoruz.

      Albümde konuklar oldukça fazla ve karakter yapılı bir albüm olacağı için ve her şarkı kendi içerisinde bir konsept barındıracağı için Mellencamp sanatçı arkadaşlarını bu projeye de çağırmış. Elvis Costello, Sheryl Crow, Rosanne Cash, Neko Case, Kris Kristofferson, Dave & Phil Alvin, Taj Mahal, Ryan Bingham, Matthew McConaughey, Samantha Mathis ve Meg Ryan bu ismlerden bazıları. Evet, yine bir ölüm hikâyesi. Gizemli olaylar, iki kardeş ve Stephen King’in olaya el koyuşu. Blues ve folk tarzında olacak bu müzikal albümün zaman geçtikçe değerini arttıracağı kesin ancak şu an bir şey söylemek de çok erken. Bekleyip göreceğiz. 2013 yılı içerisinde...

Ghost Brothers of Darkland County şarkı listesi: 

1. That’s Me ‒ Elvis Costello
2. That’s Who I Am ‒ Neko Case
3. So Goddamn Smart ‒ Dave Alvin, Phil Alvin, Sheryl Crow
4. Wrong, Wrong, Wrong About Me ‒ Elvis Costello
5. Brotherly Love – Ryan Bingham and Will Dailey
6. How Many Days ‒ Kris Kristofferson
7. You Are Blind ‒ Ryan Bingham
8. Home Again ‒ Sheryl Crow, Dave Alvin, Phil Alvin, Taj Mahal
9. What’s Going On Here – Rosanne Cash
10. My Name Is Joe ‒ Clyde Mulroney
11. Tear This Cabin Down ‒ Taj Mahal
12. And Your Days Are Gone ‒ Sheryl Crow, Dave Alvin, Phil Alvin
13. Jukin’ – Sheryl Crow
14. What Kind Of Man Am I ‒ Kris Kristofferson, Phil Alvin, Sheryl Crow Dave Alvin, Taj Mahal
15. So Goddamn Good ‒ Phil Alvin, Dave Alvin, Sheryl Crow
16. Away From This World - Sheryl Crow
17. Truth – John Mellencamp


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder