10 Ocak 2013 Perşembe

The Black Crowes'a neler oluyor?


           Aslında çok uzun zaman önce değildi yeni gitarist Luther Dickinson'ın gruba girmesi, ancak Chris ve Rich Robinson grupta yine değişiklik yapmaya and içmiş görünüyor. Marc Ford ayrıldıktan sonra solo gitarist olarak bir türlü aradığını bulamayan grup Luther ile tamamiyle Blues Rock sularına gömülmüştü, ancak hem Chris'in yeni grubu Chris Robinson Brotherhood ile ilgilenmesi hem de The Black Crowes'u artık daha da büyütmeyi aklına koyması sonucu Luther Dickinson ile ayrılığı gerçekleştirdi. Luther grubu daha köklere yani bluesy yaklaşımlara sokmuştu ama Chris, asıl aklındaki The Black Crowes'u yeni bir Grateful Dead'e çevirmekti. Bunun için de kolları sıvadı ve genç gitarist Jackie Greene'i gruba kazandırdı.
           Jackie Greene, Gov't Mule, Phil Lesh And Friends, B.B. King, Mark Knopfler, Susan Tedeschi gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşmış bir isim. Ayrıca The Black Crowes davulcusu Steve Gorman'ın grubu Trigger Hippy'nin de diğer elemanı. İşte bu yaklaşımlar ve Greene'in de Grateful Dead sevgisi yüzünden Chris Robinson onu gruba kazandırmakta gecikmedi. Jackie Greene'in de ayrıca iyi bir solo kariyeri mevcut ve americana, country rock türünde iyi eserler veriyor kendi çapında.

The Black Crowes'un geleceğini parlak görüyorum açıkçası ama Luther Dickinson'ın da o slide gitar parlatlamalarını özlemeyecek de değilim. Ne yapalım artık onu North Mississippi Allstars'da dinleriz artık ve diğer projelerinde. Seni özleyeceğiz Luther.

        The Black Crowes ise gelecek aylarda konser trafiğine merhaba deyip bir de konser albümü çıkartacak. Ondan sonrası belli zaten. Yeni bir albüm yeni tonlamalar ve yeni bir çevre.

2013 yolçantaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder